貨車保養,你我得益

有部分顧客租用我哋5噸半/9噸貨車嘅時候,會遇過著engine燈,甚至呢頭講完嗰頭就冧咗!咁樣不但止費時失事,而且(大家都知…)條數會好甘… 所以近來,我哋師傅們都會同啲租車客戶講關於保養嘅秘訣。其中最重要嘅,就係定期更換機油!的確,好多手足就算自己車,可能都會踩佢10萬8千公里先換一換油,更何況架車租係返嚟!

我哋明嘅,出面換次油閒閒哋一千幾百,架車一日唔冧都未必理佢!但係客戶如果係租用我哋租車易貨車,換油費用係完全免費!而且依照指示進行保養,將會大大減低人為故障而導致的客戶賠償風險。所以精明嘅你,梗係依足指示,時刻保持貨車貨車最佳狀態!

相信大家都漸漸見到貨車上有呢個咪數記錄貼紙。當見到行車哩數達到呢個數字,司機只需致電租車易熱線 2488 0666,師傅就會馬上安排換油。整個換油過程大概半小時,完成後架車即可清爽利落,好似新車一樣!未換嘅你仲唔即刻行動!?

最新消息

過萬司機的第一選擇

致電查詢
其它聯絡

查詢 / 預約租車!